Toimitukset käyntiin Lieksan jalostamolta

04.12.2020

Green Fuel Nordic Oy:n Lieksan jalostamo aloittaa bioöljyn toimitukset asiakkaille.

Metsästä saatavasta raaka-aineesta biöljyä jalostava Green Fuel Nordic Oyn Lieksan jalostamo aloittaa bioöljyn toimitukset asiakkailleen.

Ensimmäinen kuorma jalostamolta lähtee liikkeelle Joensuuhun. Lieksalaisen bioöljyn vastaanottaja on Savon Voiman Joensuun lämpölaitos.

Bioöljyn tuotanto käynnistyi 2. joulukuuta. Laitteistoasennuksia ja testauksia tehtiin Lieksassa viime kesän ja syksyn aikana.

”Saimme projektin viedyksi läpi aikataulun mukaisesti, josta tietysti iso kiitos tässä yhteydessä kaikille asianomaisille”, toteaa Green Fuel Nordicin toimitusjohtaja Timo Saarelainen.

 

"Tukee Savon Voiman strategiaa"

”Biopohjaisten polttonesteiden lisääntyvä käyttö tukee Savon Voiman strategiaa olla hiilidioksidineutraali energiantuottaja. Meillä on myös hyvät valmiudet pyrolyysiöljyn käyttämiseen lämmöntuotannossamme”, sanoo Timo Partanen Savon Voimalta.

Savon Voima on kirjannut strategiaansa tavoitteen olla hiilidioksidineutraali energiantuottaja vielä tämän vuosikymmenen aikana.

”Haluamme olla tukemassa pyrolyysiöljyn tuotantoa ja käyttöä maakunnassa. On myös meidän etumme, että tarjontaa markkinoille saadaan lisää ja tätä kautta kysyntää syntymään”, Partanen summaa.

Lisätietoja:

Timo Saarelainen
toimitusjohtaja
Green Fuel Finland Oy
timo.saarelainen@greenfulenordic.fi

Timo Partanen
tekninen päällikkö
Savon Voima Joensuu Oy
timo.partanen@savonvoima.fi

OTA YHTEYTTÄ!

Kuinka voimme auttaa? Täytä alla olevat kohdat, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.